Dekoracija, Venčanja

Cveće i venčanja

Cveće će uvek biti must have na venčanju. Kao najvažniji dekorativni detalj, ono može da prenese emociju, razneži, donese radost i vašem venčanju pruži neophodnu prefinjenost.

Prepuštanje jednostavnosti i boji, opušteni buketi puni života i bogati, veoma zeleni aranžmani predstavljaju sliku savršene svadbene cvetne dekoracije ove sezone. Što se tonova tiče, kvarc roze nameće se kao dominantna boja, uz tonove boje breskve koji se savršeno uklapaju sa dubljim, zemljanim i zelenim nijansama. U nastavku vam predstavljamo najpopularnije cvetne trendove ove sezone.

1. Ruže

Ruže su ovosezonske kraljice svadbenih cvetnih aranžmana, a dolaze u širokom spektru boja. Iako se možda čine kao čest i pomalo običan izbor, ruže ulepšavaju svaki ćošak u koji ih stavimo. Za elegantne aranžmane za sredinu stola isprobajte ruže u mekim tonovima pomešane sa zelenilom i smeštene u niske vaze. Ovakav stil dopunite dodavanjem cveća u jarkim bojama kao što su žuta, tamnoroze ili narandžasta.

,,I uvek ćete voleti?”. ,,Ne”, reče ruža ,,jednog dana ću uvenuti i onda će prestati da mi se dive”. ,,Baš čudno”, reče Mali Princ ,, da si ti moja ruža , ja bih te voleo i tada”

2. Cveće koje visi sa plafona ili je postavljeno po zidovima

Cveće koje visi sa plafona ili je postavljeno po zidovima jedan je aktuelnih svadbenih cvetnih trendova. Postoji mnogo načina na koje ovaj zanimljivi trend možete da uklopite u svoje venčanje. Napravite klasičan i bujan izgled koristeći ruže i mnogo zelenila. Okačite cveće oko sale da zadržite svež ambijent i vaše zvanice neće moći da prestanu da gledaju gore.

To ne moraju biti veliki cvetni aranžmani, jer ćete sa sitnim i predivnim sezonskim cvećem postići magičan efekat i stampedo boje navaliće u svaki ćošak prostorije.

3. Paprat

Paprat je veoma popularni cvetni trend koji možda nismo očekivali, ali ga oberučke prihvatamo. Ko je mogao da pretpostavi da će jedna tako jednostavna biljka postati jedan od najboljih saveznika u dekorisanju venčanja. Sjajna je jer se vrlo lako nabavlja i kombinuje.

Sama po sebi može izgledati dosadno, ali intenzivna zelena boja paprati i njen volumen ovu biljku lako uklapaju uz ostalo cveće, zahvaljujući čemu ona daje savršenu eksploziju boja. Uz korišćenje paprati, cvetni aranžmani dobijaju na prirodnosti. Savršeni su za dekorisanje hodnika i u kombinaciji sa divljim cvećem stvaraju osećaj obilja. Paprat je idealna i za bidermajer i cvetiće za kićenje. Ona naglašava delikatnost cveća i ističe njegovu boju i intenzitet, a najbolje je što se savršeno uklapa uz svadbene dekoracije u različitim stilovima.

Dekoracija

Dekoracija venčanja u stilu botaničke bašte takođe je sve modernija. Ove sezone nose se kaskadni bidermajeri sa cvećem koje kao da je tek ubrano iz bašte, a dugi stolovi dekorišu se bujnim cvećem i aranžmanima. Možete da odaberete klasični stil s ružama, hortenzijama ili karanfilima ili da eksperimentišete s drugom vrstom cveća kao što su gerberi, ljiljani, suncokreti ili orhideje. Osnovu ovog stila čine varijacije u teksturi i boji.